Dagbesteding

Dagbesteding, beste activiteitenbegeleider..... hier is uw spelpakket

Inmiddels hebben wij veel ervaring met samenstellen van spelpakketten voor bijzondere doelgroepen.

 

Heeft u zo'n bijzondere groep, dan kom ik graag met een voorstel.

 

 

De werkwijze;

De opdrachtgever laat mij weten voor welke of wat voor groep hij een activiteit wil organiseren waarbij hij gebruik wil maken van onze spellen. Wij stellen dan een spelpakket samen aan de hand van de wensen van de opdrachtgever.

Graag hoor ik dan wat de doelgroep is en dan kom ik met een voorstel. Dit werkt zeer goed.

 

______________________________________________________________________________

Verhaal uit de praktijk;

Toen ik een vraag kreeg vanuit het Reumacentrum te Amsterdam keek ik naar mijn spellen en noemde een paar geschikte spellen op. "Nee" zei de opdrachtgeefster; "wij willen onderling juist die spellen bespelen die normaal ook bij een gezelschap worden geplaatst".

______________________________________________________________________________

 

 

Vanuit de samenwerking met diverse activiteitenbegeleiders zijn zelfs spellen ontstaan.

 

Tafelbowling;

De tafelbowling is hier een voorbeeld van. Het spel is aan het assortiment toegevoegd op advies van ervaringen door activiteitenbegeleiders.

 

Beleefmemorie;

Inmiddels is de ontwikkeling van de "beleefmemory" bijna afgerond. Het spel zal 42 bakjes 7 x 7 cm gaan bevatten met daarin 2 maal 20 verschillende objecten. In de bakjes komt een schuursponsje, theedoek of een herkenbare vorm. Het object moet niet alleen visueel, maar ook tastbaar, te herkennen zijn. Doel; prikkeling van beleving, geest en training van het geheugen.

 

Mens erger je niet toernooi;

Het verruit meest populaire gezelschapsspel is wel "mens erger je niet". Speciaal voor evenementen, maar ook dagbestedingen of de activiteitenbegeleiding, heb ik een grotere uitvoering gemaakt van dit spel. Er moeten nu niet kleine pionnen worden verplaatst, maar grote. Voor mensen met een grove motoriek is dit zeer prettig. Een vergroot speelveld oogt overzichtelijker voor de cliƫnt. Koppel dit aan een toernooi; u bundelt beleving, genieten en motorieke als geestelijke prikkels!

 

Bekijk ook de website (in nog aanbouw) ; http://uw-activiteitenbegeleider.nl/