Contact

   Contact

Voor info en spellen bestellen,

mag u ook mailen naar;


info@joukesoudhollandsespellen.nl

Graag uw naam, adres en telefoonnummer, datum van het evenement vermelden.


Vriendelijke groet,

Martin Winselaar

Namens Joukes oud Hollandse spellen.

 
 
 
 
 
 
 
 


Joukes oud Hollandse spellen

Hoogstraat 27

8701JR Bolsward


spellen reserveren per e-mail of links het contactformulier

info@joukesoudhollandsespellen.nl


 

IBAN:   NL37 ABNA 0571469574

BIC:                        ABNANL2A

KvK:                         51547848

Btw Id:          NL001363437B28


Oud Hollandse spellen

Wat no smartphone-, tablet- en kompjûterspultsjes!

Martin Winselaar fan Boalsert makket noch echte, âlde Hollânske spultsjes.

En dy spultsjes kinst by him hiere.


Bij twijfel over het contactformulier, kunt u ook gewoon mailen;

info@joukesoudhollandsespellen.nl
Yntusken is hy de tel kwyt.


Martin Winselaar makket âld Hollânske spultsjes foar folwoeksenen en ferhiert se. Jierren lyn moasten se foar it Oranje Komitee soksoarte spultsjes hiere, ophelje en wer werom bringe. Martin, soan fan in meubelmakker, tocht...dat kin ik sels ek wol meitsje...en yntusken stiet de teller al op oer de hûndert.
Per 01-01-2014 wordt gebruik van foto's, aantoonbaar afkomstig van Joukes oud Hollandse spellen,

zonder overleg in gebruik,  in rekening gebracht bij de gebruiker.


Dus bij gebruik van foto's op het internet en of op andere wijze.Oud Hollandse spellen, Oud Hollandse spelen, volksspelen, buurtfeest, spelcircuit, oud Hollandse spelletjes, spellen huren,

spellen verhuur, www.joukesoudhollandsespellen.nlJoukes Oud Hollandse Spellen

23 maart 2016 om 02:07 uur


Bolsward - Martin Winselaar (53) maakt oud Hollandse spellen. Het begin van deze uit de hand gelopen hobby, ontstond min of meer uit gemakzucht.

Winselaar was jaren bestuurslid van het Oranje Comité Bolsward (OCB) en bij de organisatie van toen nog Koninginnedag, hoorde ook de nu ruim dertig jaar jaarlijks terugkerende oud Hollandse spelen op de Appelmarkt. Hij vertelt: ,,Wij huurden de spellen bij een bedrijf uit Dedemsvaart en na een lange intensieve dag moesten die spellen 's avonds nog weer teruggebracht worden. Ik was dat op een gegeven moment eigenlijk wel een beetje zat en besloot zelf de spellen te gaan maken. Samen met mijn vader Jouke ben ik in onze schuur gedoken en sinds 2005 is Joukes Oud Hollandse spellen een feit. We zijn begonnen met twaalf spellen voor de Koninginnedag, nu staan er inmiddels ongeveer vijfenzeventig spellen in tweevoud in de schuur voor verhuur. Het ging nogal snel. Na de eerste Koninginnedag kreeg ik meteen al vragen of men de spellen ook kon lenen of huren. Dat stimuleerde om meer spellen te maken en een website te maken. Het lijkt wel of het zo heeft moeten zijn. Ik zat in die periode nogal opgebrand thuis en het maken van de spellen was een goede therapie voor me. Ook een periode van bewustwording. Ik ben werkzaam in de gehandicaptenzorg en dat is best zwaar. Ik ben gaan overwegen of ik die functie tot mijn pensioen op fulltime basis wilde gaan doen of in combinatie met iets anders. Ik kan wel zeggen dat ik nu de balans gevonden heb tussen werk en Joukes Oud Hollandse spellen. Van de spellen kan ik niet leven, maar het is een goede en leuke aanvulling. De spellen hebben mijn vader en ik gemaakt met simpele plaatjes als voorbeeld. Het zoeken naar de bijbehorende accessoires zoals kegeltjes, grote dobbelstenen en ringen is vaak nog lastiger dan de houten frames zagen en in elkaar zetten.


Ik verhuur nu nog voornamelijk aan personeelsfeesten, verenigingen, familiefeesten en buurtfeesten door het hele land.

Ook maak ik de spellen in opdracht voor anderen, zo heb ik nu een leuke order uit België te pakken. ,,Mijn partner Klaas is in het hele gebeuren onmisbaar. Hij doet de boekhouding en veel hand- en span diensten. Mijn ambitie voor de toekomst is om de spellen ook in mijn werk als begeleider in de gehandicaptenzorg te integreren. Ik richt me nu ook op dagbestedingen en woonlocaties met aangepaste spellen die aan sluiten bij verschillende beperkingen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld beleefmemorie.

De winst die ik uit Joukes Oud Hollandse Spellen haal is gering.

Maar de energie en lol die ik er aan beleef is onbetaalbaar."

Petra de Wijn.